**Direction : Study the following table chart carefully and answer the questions given beside.**

The following table represents the distance (in Km) travelled by five persons in seven different days of a week.

Persons | Sunday | Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday | Saturday |

A | 700 | 550 | 840 | 460 | 880 | 380 | 820 |

B | 500 | 450 | 630 | 540 | 350 | 440 | 840 |

C | 650 | 800 | 480 | 280 | 680 | 460 | 780 |

D | 400 | 620 | 720 | 620 | 300 | 520 | 760 |

E | 250 | 520 | 650 | 740 | 340 | 380 | 560 |

**Q1.** **Distance travelled by B in all the days together is what percent of the distance travelled by C in all the days together?**

A. 64.24%

B. 78.23%

C. 88.65%

D. 72.56%

E. None of these

**Q2.** **If the speed of B on Monday is 60 km/h and speed of D on Saturday is 80 km/h. Find the respective ratio of time taken by B and D.**

A. 19 : 15

B. 13 : 17

C. 17 : 13

D. 15 : 19

E. None of these

**Q3. Find the difference between total distance travelled by C on Sunday, Monday and Tuesday together and total distance travelled by E on Thursday, Friday and Saturday together.**

A. 540 km

B. 650 km

C. 720 km

D. 830 km

E. None of these

**Q4.** **Find the total distance traveled by all the persons on Thursday and Friday together.**

A. 3520 km

B. 4650 km

C. 4730 km

D. 5270 km

E. None of these

**Q5.** **Distance travelled by E on all the days together is what percent more/less than the distance travelled by all the persons on Saturday?**

A. 8.51% less

B. 7.19% less

C. 8.51% more

D. 7.19% more

E. None of these

## Solution

**Q1. Correct Option: E**

Distance travelled by B in all the days together = (500 + 450 + 630 + 540 + 350 + 440 + 840) km = 3750 km

Distance travelled by C in all the days together = (650 + 800 + 480 + 280 + 680 + 460 + 780) km = 4230 km

Reqd % = 3750/4130×100 = 90.79%

**Q2. Correct Option: D**

Time taken by B on Monday = 450/60 = 7.5 hr

Time taken by D on Saturday = 760/80 = 9.5 hr

Respective ratio = 75 : 95 = 15 : 19

**Q3. Correct Option: B**

Total distance travelled by C on Sunday, Monday and Tuesday together = (650 + 800 + 480) km = 1930 km

Total distance travelled by E on Thursday, Friday and Saturday together = (340 + 380 + 560) km = 1280 km

Required difference = (1930 – 1280) km = 650 km

**Q4. Correct Option: C**

Total distance travelled by all the persons on Thursday and Friday together

= (880 + 350 + 680 + 300 + 340 + 380 + 440 + 460 + 520 + 380) km

= 4730 km

**Q5. Correct Option: A**

Distance travelled by E on all the days together = (250 + 520 + 650 + 740 + 340 + 380 + 560) km = 3440 km

Distance travelled by all the persons on Saturday = (820 + 840 + 780 + 760 + 560) km = 3760 km

Reqd % = (3760-3440)/3760 x 100 = 8.51%